اخبار و مقالات و داستان و دل نوشته‌ها در مجله مهر من

05آذر

ترتیب رسیدگی به جرایم اطفال

مدیر سایت | حق, حقوق, کودک, کودکانه, عشق, آموزش, آرامش, خاص, جالب, جذاب | 0 نظر | بازگشت|
0 ( 0 امتیاز)
|

ترتیب رسیدگی به جرایم اطفال

    قانونگذار جهت رفاه حال این قشر از جامعه و اینکه به صورت تخصصی به جرایم آنان رسیدگی شود، در هر حوزه قضایی یک یا چند شعبه از دادگاه‌های عمومی را برای رسیدگی به جرایم اطفال اختصاص داده است. در این شعبه‌ها فقط به جرایم اطفال و نیز افراد بالغ کمتر از 18 سال رسیدگی می‌شود.

     برای رسیدگی به جرایم اطفال ابتدا دادگاه به سرپرست طفل اعلام می‌کند تا همراه او در دادگاه حاضر شود یا اینکه برای طفل وکیل معرفی کند. چنانچه سرپرست طفل حضور نیابد یا از معرفی وکیل خودداری کند دادگاه برای طفل وکیل تسخیری تعیین می‌کند تا از حقوق طفل در دادگاه دفاع کند. هر گونه تحقیق از طفل توسط قاضی دادگاه صورت می‌گیرد و اقداماتی که توسط پلیس یا دادسرا برای انجام تحقیقات مقدماتی در خصوص سایر افراد انجام می‌گیرد در خصوص اطفال باید توسط دادگاه صورت گیرد. اصولاً احضار طفل برای انجام تحقیقات مقدماتی و رسیدگی به جرم از طریق سرپرست او به عمل می‌آید و در صورت عدم حضور طفل جلب می‌شود.

     در جریان تحقیقات از طفل اگر ضرورتی به نگهداری از طفل نباشد برای امکان دسترسی به او و جلوگیری از فرارش دادگاه می تواند به یکی از طرق زیر عمل کندسرپرستش را به حضور به موقع طفل نزد دادگاه ملتزم کندسرپرست طفل یا شخص ثالثی برای آزادی طفل وثیقه ای بسپارند.  چنانچه طفل فاقد سرپرست باشد یا سرپرست طفل ملتزم و متعهد نشود یا وثیقه نسپارد و شخص ثالثی نیز حاضر به معرفی وثیقه نشود، دادگاه دستور می‌دهد تا طفل متهم، تا زمان صدور رای و اجرای آن در کانون اصلاح تربیت به صورت موقت نگهداری شود و اگر در حوزه قضایی دادگاه کانون اصلاح وجود نداشته باشد کودک به تشخیص دادگاه در محل مناسب دیگری نگهداری خواهد شد. همچنین اگر نگهداری طفل برای انجام تحقیقات و یا جلوگیری از تبانی با سایر همدستان ضرورت پیدا کند دادگاه می‌تواند دستور دهد تا به طور موقت از متهم در کانون مراقبت به عمل آید.

    رسیدگی به جرایم اطفال به صورت غیر علنی است و در دادگاه فقط والدین و وکیل مدافع طفل و شهود و مطلعان و نماینده کانون اجازه حضور دارند آن هم به تشخیص دادگاه و انتشار جریان محاکمه اطفال در جراید و رسانه‌های گروهی و تهیه فیلم یا عکس از جریان دادرسی یا افشای هویت و مشخصات طفل متهم ممنوع و جرم است و در صورت ارتکاب، شخص یا اشخاص مرتکب به 91 روز تا یک سال حبس یا جزای نقدی از 500 هزار ریال تا 12 میلیون ریال محکوم خواهند شد. در صورتی که دادگاه طفل متهم را مقصر تشخیص دهد برابر گزارش هایی که از وضع او از کانون دریافت می‌کند می‌تواند در تصمیمات خود در خصوص او تجدید نظر کند و مدت نگهداریش را در کانون تا یک چهارم تخفیف دهد. در هر صورت رأی دادگاه اطفال در خصوص اتهام وارده به طفل قابل تجدید نظر در دادگاه تجدید نظر استانی که دادگاه اطفال در حوزه آن واقع شده، خواهد بود

درباره نویسنده

مدیر سایت

نام: مدیر سایت    |    ایمیل: admin@mehreman.com    |    بیوگرافی:

مطالب مرتبط

سی و هفتمین دورهمی کافه نوشتن

سی و هفتمین دورهمی کافه نوشتن

سی و هفتمین دورهمی  کافه نوشتن ✅ شنبه ۲۹ تیر ۹۸  ...

ادامه مطلب >
معرفی کتاب:کتاب عزت نفس در زنان

معرفی کتاب:کتاب عزت نفس در زنان

کتاب عزت نفس در زنان،نه فقط برای زنان،که برای تمام انسا...

ادامه مطلب >
معرفی کتاب

معرفی کتاب

تاب کودک، خانواده، انسان به زبانی ساده و مملوس می باشد. ...

ادامه مطلب >
اول مهر برای هرکسی یه معنی داره

اول مهر برای هرکسی یه معنی داره

اول مهر برای هرکسی یه معنی داره ....برای کسایی که سالهاست...

ادامه مطلب >
بیان احساس چیست؟ا

بیان احساس چیست؟ا

بیان احساس چیست؟ا اگر تاکنون درهرموضوع یا هر اتفاقی،...

ادامه مطلب >

Post a Comment