اخبار و مقالات و داستان و دل نوشته‌ها در مجله مهر من

11آذر

بازی مناسب

مدیر سایت | کودک, بازی, عشق, زندگی, حال, خوب, بازی مناسب | 0 نظر | بازگشت|
0 ( 0 امتیاز)
|

بازی اول : شناختن دست

تحقیقات نشان می دهد : تمرین مهارت های بینایی در شش ماه اول زندگی ضروری است.

- نوزادان عاشق نگاه کردن به چهره های مهربان و جذاب و اسباب بازی های رنگی هستند.

نوع بازی :

* اسباب بازی های رنگی مختلفی را بردارید و آنها را یکی یکی در مقابل نوزادتان آهسته عقب و جلو ببرید. آنقدر این کار را ادامه دهید تا توجه نوزادتان به آن اسباب بازی جلب شود و با چشم هایش حرکت آن را دنبال کند.

* در ۳ تا ۶ ماه اول زندگی نوزادان به مرور شناخت بیشتری نسبت به دست هایشان پیدا می کنند و می فهمند که کارهای زیادی می توانند با دست هایشان انجام دهند. آنها مرتب به دستهایشان نگاه می کنند آنها را مقابل صورتشان می گیرند و به این طرف و آن طرف تکان می دهند.

* دست های کودکتان را در دست بگیرید و به آرامی مقابل صورتش بیاورید و سپس آنها را به هم بزنید.همین طور که دارید دست می زنید،شعر زیر را هم برایش بخوانید:

” کوچولوی نازم دست بزن.

دستاتو هی به هم بزن.

دستاتو بزار رو صورت من.

دستاتو هی به هم بزن.”

(به جای کلمه “من”،اسم هر کس دیگری که دارد برای کودک شعر می خواند گفته شود،مثلا “صورت بابا” یا “صورت مامان”).

بازی دوم : مالیدن بینی ها به هم

تحقیقات نشان می دهد : وقتی با ملایمت و مهربانی نوزاد خود را در آغوش می گیرید و به او ابراز محبت می کنید، در او احساس امنیت و آرامش ایجاد می کنید و باعث می شوید اعتماد به نفسش بالا برود و در سال های آتی زندگی فرد مستقلی بشود .

_ این بازی به نوزاد شما کمک می کند تا پیوند عاطفی صمیمانه ای با شما برقرار کند .

نوع بازی:

*کودکتان را به هوا بلند کنید .بعد او را به آرامی پایین بیاورید و بینی خود را به بینی او بمالید و بگویید:«دماغ خوشگلش رو ،دماغ کوچولوش رو ،به دماغم می مالم .»

*این بازی را چند بار تکرار کنید و هر بار که به کلمه ی «می مالم » رسیدید ،بینی تان را به بینی او بمالید.

*حالا بدون اینکه او را بالا و پایین کنید ،کلمه ی «می مالم» را چند بار تکرار کنید و همزمان با گفتن آن ،بینی تان را به بینی نوزادتان بمالید (مثلا بگویید «دماغم را می مالم ،می مالم،می مالم به دماغش»

و بینی اش را سه بار به بینی خودتان بمالید ).

بازی‌هایی که بدون استفاده از اسباب‌بازی خاصی توسط والدین قابل اجراست و کمک به بهتر شدن روند تکامل کودکان می‌شود. شامل این مواردند:

1-
هنگام شیردادن، تعویض پوشک یا بغل‌کردن شیرخوار با او صحبت كنید. ممکن است او معنی حرف‌های شما را نفهمد ولی از شنیدن صدای شما احساس آرامش می‌کند.

2-
وقتی در پاسخ به حرف‌زدن با شما آرام می‌شود یا حرکت خود را متوقف می‌کند، آفرین به او بگویید و او را بغل کنید.

3-
نوبتی با شیرخوار از خود صدا درآورید: آ، اِ، اُ، اَ اگراو تکرار کرد شما نیز ادای او را درآورید.

4-
حتی اگر بلد نیستید برای او آواز بخوانید و اجازه بدهید به صدای آهنگ کلام شما در آرامش گوش کند. تکرار سیلاب‌ها و حروف به او در شنیدن و درک کردن کمک می‌کند.

5-
در حالی که او را در بغل گرفته‌اید به آرامی با صدای موزیک رادی یا آواز خودتان او را مانند الاکلنگ حرکت دهید یا به چپ و راست تکان دهید.

6-
یک آینه ترجیحا فلزی و نشکن مقابل شیرخوار قرار دهید تا خودش را مقابل آن ببیند، شروع به حرف‌زدن با وی کنید. این کار سبب تحریک بینایی کودک می‌شود و او از انعکاس تصویر خودش لذت می‌برد.

7-
یک جوراب را روی انگشتان خود بکشید و جلوی صورت او را بگیرید. وقتی انگشتان خود را بالا و پایین می‌برید، او را با نام خودش صدا کنید. وقتی توجه او جلب شد، شکل حرکت دست را عوض کنید و حرکت جدیدی را شروع کنید و اطمینان حاصل کنید که حرکت دستان شما را تعقیب می‌کند.

8-
وقتی شیرخوار به پشت خوابیده یک عروسک رنگی را بالای سر او به طوری که در خط دیدش قراربگیرد؛ بگذارید و آن را به آرامی تکان دهید. او می‌تواند با چشم‌هایش حرکت آرام عروسک را تعقیب کند.

9-
در حالت خوابیده به پشت انگشتان، پای او را لمس کنید و قلقلک دهید و برایش شعر بخوانید. این کار را برای همه انگشتان هر دو پا جداگانه تکرار کنید.

10-
او را به شکم روی دستتان بخوابانید و با دست دیگر مانع از افتادن او شوید. با ملاطفت او را به جلو و عقب و چپ و راست مانند گهواره تکان دهید. هرچه بزرگ‌تر می‌شود می‌توانید در اتاق راه بروید تا تصاویر بیشتری را ببیند.

11-
شیر خوار را در بغل بگیرید و یک جغجغه را یک طرف صورت او به صدا درآورید و بعد از مدتی به سمت مقابل صورت ببرید. به تدریج سرعت حرکت چپ به راست را زیادتر کنید. او در جست‌وجوی صدای جغجغه سرش را حرکت می‌دهد.

12-
شیرخوار را به شکم روی فرش یا پتو بخوابانید و سر او را تا وقتی خودش بی‌قراری نمی‌کند به سمت چپ و راست بچرخانید. کنار او دراز کشیده و با او حرف بزنید. هر روز این مدت را قدری طولانی‌تر کنید. وقتی به تدریج بزرگ‌تر می‌شود، می‌تواند سر خود را بلند کند و از دست‌هایش برای نگه‌داشتن سر استفاده می‌کند. این کار مقدمه‌ای برای غلتیدن است.

13-
او را به پشت بخوابانید و با صدا درآوردن هر بار قسمتی از پاها و دست‌های او را بگیرید و رها کنید. هر چه بیشتر این کار را بکنید او لذت بیشتری می‌برد و منتظر حرکت بعدی شما می‌شود.

14-
وقتی با او به بیرون از منزل می‌روید هرچه می‌بیند را برایش توضیح دهید هر چند او متوجه بسیاری از حرف‌های شما نمی‌شود ولی تون صدای شما را به خوبی درک می‌کند.

15-
کتاب‌های ساده جلویش بگیرید و برایش بخوانید. اگر چه او موضوع را درک نمی‌کند ولی از اینکه به شما گوش می‌دهد لذت می‌برد.

16-
با ماژیک سیاه شکل‌های ساده‌ای روی کاغذ سفید بکشید و آنها را در فاصله 20 تا30 سانتی‌متری صورت او بگیرید تا آنها را ببیند. به تدریج شکل خطوط را بیشتر کنید و از کشیدن یک خط صاف، تیک، دایره، به علاوه و...کار را پیچیده‌تر کنید.

17-
جغجغه را جلویش تکان دهید و اجازه دهید او آن را بگیرد و برای لحظه‌ای در دست خود نگه دارد.

18-
او را در بسترش بخوابانید و دست‌ها و پاهایش را لمس کنید و برایش آواز بخوانید.

19-
در حالت خوابیده به پشت با فاصله حدود 20 تا 30 سانتی‌متری از وی به طوری که شما را ببیند برایش ادا درآورید. به عنوان نمونه زبانتان را بیرون بیاورید یا دهانتان را باز کنید. به تدریج اندام‌های دیگر بدن را تکان دهید. او از شما تقلید خواهد کرد.

بازی دیداری:

ساده ترین بازی در این سن، تماس های رو در رو و چشم در چشم با کودک است.

در دو هفته اول ، کودک می تواند شما را مشاهده کند ، ولی ممکن است تصویرتان را کمی تار ببیند اما در حدود دو هفتگی متوجه می شوید که نوزاد مدت بیشتری به شما خیره می شود. کودکان در ماه های اول ، توجه دیداری خود را بیشتر به تصاویری که دارای رنگ های متضاد است معطوف می کنند ؛ مانند چهره ی انسان ها. بنابراین بازیِ تماس رو در رو با کودک را در فاصله سی تا ۴۵ سانتی متری تمرین کنید.چهرۀ خود را مدام جلوی دیدگان او تغییر دهید و با خنده برایش شکلک در آورید. این رفتار یک بازی شیرین برای کودکتان خواهد بود

بازی های دیداری به کودک شما کمک می کند تا چهره ی شما را بشناسد.

بازی کلامی:

با کودکتان حرف بزنید و اشعار آموزنده و زیبا را برایش بازگو کنید. کودک از این کار لذت می برد ، البته باید هنگام خوندن اشعار دقت کنید و ببینید که کودکتان چه نوع تُن صدایی را می پسندد و همان را تکرار نمایید. اگر بتوانید خودتان مخصوص فرزندتان اشعار کوتاهی را بسرایید و برایش زمزمه کنید ، تأثیر بهتری را مشاهده می کنید. در روایت آمده که حضرت زهرا سلام الله علیها در دوران شیرخوارگی امام حسن علیه السلام با ایشان بازی می کردند و در آن حال ، با زبان شیرین مادرانه اشعاری با این مضمون را برایشان زمزمه می کرده اند: « ای حسن ! شبیه پدرت باش. قید و بند را از دور حق کنار بزن و خدایی را که صاحب نعمت هاست ، پرستش کن و با کینه توزان دوستی نکن. »

لذا خواندن اشعار آموزنده و سالم (خصوصاً از طرف مادر ) یک بازی جذاب برای کودک در این سنین است.

روش بازی با کودک سه تا شش ماهه

بیشتر والدین در می یابند که با شروع سه ماهگی ، بازی با کودک آسان تر می شود ، زیرا در این سن ، کودک می تواند کارهای بیشتری را انجام دهد. همچنین متوجه می شوید که کار و فعالیت های کودک در این مرحله هدفدارتر می شود. کودک در حدود سه ماهگی از بازی کردن با دستهایش لذت می برد. در این سن ، نوزاد شما عاشق بازی کردن با ریش و سبیل ، موها و عینک ، صورت و گوشهایتان می شود ، لذا به کارهایی که بیانگر اشتیاق او برای بازی با شماست ، توجه کنید و تا زمانی که کارهای او خطری را برایش به دنبال ندارد ، از بازی های این چنینی او ناراحت نشوید و مانع او نشوید.مثلاً بعضی پدرها وقتی می بینند کودکشان در این سن با موها یا گوشهایشان و ... بازی می کند ، از این کار جلوگیری می کنند و دست او را پس می زنند. این کار بچه را ناراحت می کند و باعث می شود او از بازی اش لذت نبرد.

 

درباره نویسنده

مدیر سایت

نام: مدیر سایت    |    ایمیل: admin@mehreman.com    |    بیوگرافی:

مطالب مرتبط

ضرورت تشکیل دادگاه ویژه اطفال

ضرورت تشکیل دادگاه ویژه اطفال

ضرورت تشکیل دادگاه ویژه اطفال    به منظور تأمین ...

ادامه مطلب >

مهرمن2

.detail-gallery, .DnnModule-395 p { display: none; } مرورگر شما نمایش این ویدئ...

ادامه مطلب >
تاریخچه ی مسئولیت کیفری اطفال

تاریخچه ی مسئولیت کیفری اطفال

تاریخچه ی مسئولیت کیفری اطفالاز ربع اول قرن بيستم با نه...

ادامه مطلب >
معرفی کتاب(خدایا دوستت دارم که به من مامان دادی)

معرفی کتاب(خدایا دوستت دارم که به من مامان دادی)

«خدایا دوستت دارم که به من مامان دادی»نویسنده: امی...

ادامه مطلب >
معرفی کتاب:«خدایا دوستت دارم که به من مامان دادی»

معرفی کتاب:«خدایا دوستت دارم که به من مامان دادی»

«خدایا دوستت دارم که به من مامان دادی» نویسنده: امی پارک...

ادامه مطلب >
اهمیت هوش هیجانی در تربیت فرزند

اهمیت هوش هیجانی در تربیت فرزند

حتما تا به حال درباره IQ یا همان بهره هوشی ، خیلی چیزها ش...

ادامه مطلب >

Post a Comment